Sprell LogoSprell Logo

Lär känna världens djur

Lär känna världens djur

Att lära sig om världens djur är en värdefull erfarenhet för barn. Genom att utforska mångfalden av vilda djur utvecklar barn en djupare förståelse för naturen, ett ansvar för miljön och det skapar en grund för att odla omsorg, inte bara för djuren, utan också för människor. Många barn är väldigt förtjusta i djur och de har ofta också ett favoritdjur, det kan varaen hund, katt, häst eller lejon.

Här hittar du ett brett utbud av lantbruksdjur, djungeldjur och havsdjur – både i form av gosiga nallar och handmålade miniatyrfigurer, som ger plats för både rolig lek och lärande!

10 roliga fakta om djur

1. Elefanter har ett otroligt bra minne och kan minnas platser och individer i åratal.

2. Delfiner sover med en hjärna i taget. Den andra halvan förblir vaken för att kunna andas och vara medveten om potentiella faror.

3. Piggsvin har upp till 5 000 piggar på kroppen. Dessa är modifierade hårstrån som skyddar dem från rovdjur.

4. Kameleonter har en snabb och exakt förmåga att byta färg, inte bara för kamouflage, utan också som ett sätt att kommunicera med andra kameleonter.

5. Giraffer har en lång, blå-svart tunga som kan bli upp till 45 cm lång. Detta hjälper dem att nå löv högt upp i träden.

6. Zebrans ränder är inte bara snygga att titta på. Ränderna hjälper till att förhindra blodsugande insekter som myggor och flugor.

7. Sköldpaddor har en stark platskänsla och förmågan att hitta tillbaka till sin födelseort, även om de varit borta i många år.

8. Sjöhästar är en typ av fisk där hanarna är de som bär och föder ungarna. Honan lägger äggen i en påse på hanens mage, där de utvecklas till färdigt utvecklade ungar.

9. Grodor har en speciell hud som gör att de kan andas genom huden. Detta kallas kutan andning, och det ger dem ett alternativt sätt att ta in syre under vattnet.

10. Fladdermöss är de enda däggdjur som kan flyga aktivt. Deras vingar är bildade av hud som sträcker sig mellan fingrarna.

WWF gosedjur

Genom att köpa en nalle från WWF stödjer du deras viktiga arbete med att bevara vilda djur och miljö.

WWF gör gosedjur, i en miljövänlig produktion med 100% återvunnet material. World Wide Fund for Nature sätter den etiska produktionen av leksaker och skyddet av vilda djur i centrum. När du köper en WWF-nalle kan du vara säker på att du gör ett bra köp. I urvalet har vi olika nallar i flera olika storlekar och varianter.

Papo djurfigurer

De härliga miniatyrfigurerna från Papo är handmålade och fulla av detaljer. Papo-djuren är fantastiska både som samlarobjekt och att leka med. Samla alla dina favoritdjur och gör dig redo för timmar av rolig lek!

Djurkostymer

Barn älskar att klä ut sig i djurkostymer och det är ett bra sätt att utforska sin fantasi! Genom kostymerna förvandlas de till rytande lejon eller simmande fiskar. Detta ger dem chansen att upptäcka djurvärlden och uttrycka sin egen kreativitet samtidigt som de får använda sin fantasi. Rollspelet främjar också samarbete och delning mellan barn när de leker tillsammans.

bird

Klicka och hämta

Nu kan du shoppa i lugn och ro på sprell.se, och få varorna skickat hem eller du kan hämta i våran butik i Täby centrum efter två timmar. Du betaler i butiken når du hämtar.