Sprell LogoSprell Logo

Om Sprell

Om Sprell

Lek, omtanke och design sedan 1996

Välkommen till Sprells lekfulla värld, fylld av kvalitetsleksaker, babytillbehör och inredning från omtyckta varumärken. Här hittar du väldesignade leksaker som främjar barnets utveckling, säkra produkter för de allra minsta och tillbehör som underlättar för dig som förälder. Alla varor är tillverkade i snälla material och med omsorg om människa och miljö, barn och lek. De är ”lette å elske”, som vi säger på norska. Av många och för en lång tid framöver. Sprell är kär lek!

Att locka till lek och bus är hjärtat i Sprell och drivkraften hos vår grundare Hege Arnessen. Som nybliven förälder ville hon välja träleksaker av hög kvalitet, men fann till sin förvåning inte vad hon sökte. Några år senare fick Hege chans att göra verklighet av sina drömmar om en annorlunda, välsorterad och omtänksam leksaksbutik. Sprell var född.

Den första Sprell-butiken öppnade i Oslo 1996. Med 20 populära butiker och e-handel i Norge packade vi ryggsäcken med allt det bästa från Sprell och tog oss till Sverige. Hösten 2022 öppnade vi vår första butik i Stockholm i Westfield Täby Centrum. Hösten därpå öppnade vi e-handel och hela Sverige fick Sprell!

Vår logotyp har följt med oss ända sedan start. Hemma hos familjen Arnesen stod rit- och målarsaker alltid framme och en stolt storasyster gjorde ett pricksäkert porträtt av sin lillebror. Teckningen har blivit en kär figur som symboliserar allt som är Sprell: glädje, lek och massor av energi.

Sprell sätter leken i centrum

Lek får barnen att växa. Lek öppnar dörrar till nya världar. Lek uppmuntrar till kunskap. Att genom leken bidra till utveckling, upplevelser och fina relationer mellan barn och föräldrar, mellan barn och andra barn, är en hjärtefråga för Sprell.

Vi har bestämt oss för att bidra till barnens bästa och kärleken till leken är därför central i allt vi gör. Det gäller inte minst vårt sortiment, präglat av funktion, design och snälla material som uppmuntrar till bus och äventyr för barn från noll till tolv år – och deras föräldrar och far- och morföräldrar.

Vi undviker att klassificera pojk- och flickleksaker. Vi vill bidra till jämlikhet och mångfald, samt i norsk anda, inspirera till fler äventyr ute i naturen. Att våra leksaker har ett högt pedagogiskt innehåll uppskattas av många, inte minst av alla skolor och förskolor som gärna väljer sina favoriter hos Sprell.

Vi ser varje dag att barn – och vuxna – mår bra av Sprell. Att leka är att skapa en nära kontakt med dina barn, så ge dem av din tid. Fånga barndomens finaste ögonblick när de kommer och bejaka ditt inre barn. Magi kan uppstå. Leken bor i oss alla. Kom och lek!

Läs mer: Sprell bryr sig om miljön

bird

Klicka och hämta

Nu kan du shoppa i lugn och ro på sprell.se, och få varorna skickat hem eller du kan hämta i våran butik i Täby centrum efter två timmar. Du betaler i butiken når du hämtar.