Sprell LogoSprell Logo

Resa med barn

Resa med barn

När du ska resa med barn är det viktigt att packa rätt, lätt och praktiskt. Här hittar du allt från resesängar och resevänliga barnvagnar till bärsjalar och smarta resväskor för barnen. Och inte minst spel, ritsaker, leksaker och aktivitetsböcker som håller de små underhållna under hela resan.

8 enkla tips för dig som ska resa med barn

Det finns ingen nedre åldersgräns för när du kan resa med ditt barn, men resan och resmålet bör anpassas efter dem. Oavsett om resan och semestern går till mormor, stugan eller utomlands är bra planering nyckeln till en bra semester för hela familjen.

1. Gör gärna en "träningsresa" först

Det kan vara bra att träna och öva med några kortare resor, t.ex. dags- eller weekendresor, innan ni ger er ut på en längre semester. Vad sägs om en resa med övernattning till mormor och morfar? Då kan ni testa hur de små och familjen reagerar på nya och okända omgivningar och känna er tryggare.

2. Planera och förbered

Var ute i god tid och planera vad ni ska göra under resan. Kanske blir det några timmar med väntan på flygplatsen eller i bilen? Planera för det oväntade och eventuella förseningar, och ta med extra mat, byte och aktiviteter för att sysselsätta de minsta medan ni väntar.

3. Ska barnvagnen med på semestern?

Både barnvagnen och bilstolen tar plats i bilen och på flyget, och vissa måste också checkas in som specialbagage. Tips! Resevagnarna Babyzen YoYo tar liten plats i bagaget och kan tas med som handbagage på flyget! Kontrollera storlek och regler för din barnvagn och flygbolag.

4. Ta med bärselen på resan

Bärselen är helt genial! Du tar dig snabbt in och ut ur flyget, de flesta små älskar att ligga i bärselen - och du får ha båda händerna fria!

5. Sova på planet

Packa med en liten filt eller en stor scarf som gör det enklare, mjukare och varmare för barnet att ta en tupplur om det behövs. På längre flygresor är reseväskan JetKids Bedbox barnets bästa vän!

6. Mat, snacks och dryck för resan

Skär upp frukt, bre mackor och packa dem i olika små lådor (tips! Matlådorna från Monbento har flera fack och plats för snacks för hela resan). Kex är också bra att packa med. Småskuren frukt och mat är enkelt för barnen att äta, plocka och fokusera på, och håller dem sysselsatta en stund.

7. Sittresväskor för småbarn

En sittresväska är helt genial och ovärderlig på flygplatsen. Inte minst får små barnfötter vila lite. Dessa går också som handbagage.

8. Surfplattor, spel och aktiviteter

Surfplattan är en säker vinnare för lite äldre barn, och om ni laddar ner några filmer och spel offline kan ni vara säkra på att barnet är underhållet några timmar i baksätet i bilen eller på flyget. Målarböcker, resespel och aktivitetsböcker tar också liten plats i handbagaget och är bra att ha med sig.

Och nu då? Andas med magen och ha en bra semester!

Resefavoriter att ha med i ryggsäcken

Nackkuddar, sittkuddar, hörlurar, barnkameror och återanvändbara förvaringspåsar är några av favoriterna att ha med i ryggsäcken på alla resor. Kidycam barnkamera är en stor bästsäljare. Låt de små ta bilder och bevara härliga semesterminnen, vilket är både mysigt och något som barnen kommer att vara stolta över att visa upp efteråt.

Checklista för semestern

Packa smart

Låt barnen ha ett eget bagage som kan fyllas med allt de behöver för semestern.

Förklara resplanen

Prata med barnen om vart ni ska, hur ni ska ta er dit, att ni kommer att göra stopp längs vägen och aktiviteter ni kan göra i bilen/på resan. Sök upp och hitta roliga saker ni kan komma att se längs vägen.

Var ute i god tid

Saker och ting tar tid när de små är ute på nya äventyr.

Packa en "baksätesväska"

En väska med lite mat, dryck, ett gosedjur, pussel, aktivitetsböcker och resespel. Frågesporter kan engagera alla i bilen :)

Ha utrustning lätt tillgänglig

Blöjor, barnmat, leksaker, aktivitetsböcker och spel är bra att ha nära till hands.

Kom ihåg solskydd

Solkräm, solglasögon, solhatt, strandskor och UV-tält.

Resevagnar och tillbehör till barnvagn

Om resan görs med tåg, flyg eller bil i sommar kan det vara praktiskt med en mindre vagn under resan. Resevagnen är lättare, tar mindre plats, är enkel att fälla ihop och bära med sig - och är därför mer praktisk än en stor barnvagn på semestern. Kom också ihåg att skydda bebisen mot sommarvärmen när ni är ute och går med sommarsuffletter, parasoller och myggnät.

Babyzen YoYo resevagn

Den populära resevagnen YoYo från Babyzen kan monteras och designas precis som du vill! Välj önskad färg på ramen och sedan tyg till antingen ligg- eller sittdel. Den lätta men robusta resevagnen räknas som handbagage hos de flesta flygbolag. Bland tillbehören hittar du regnskydd, myggnät, parasoller och mycket mer!

Ta med MiniMeis på semestern

Med den geniala MiniMeis kan föräldrar bära sina barn säkert sittande på axlarna, fastspända och med bra stöd i ryggen. Den lilla sitter högt och har därför bra utsikt och underhållning under promenaden, och den som bär har händerna fria till andra saker längs vägen. Helt perfekt att ta med på semestern!

Spel och aktiviteter för resan

Även om sommarlovet mestadels består av lek och roliga stunder, kan det också innebära tråkiga ögonblick - till exempel när det ska tillbringas tid i baksätet på en bil. Långa timmar i bilen, tåget och på flyget kan leda till barn som gnäller, är hungriga, uttråkade och som måste gå på toaletten NU! Genom att planera lite extra kan du göra resan både roligare och trevligare för resten av gänget. Gör resan till en del av semestern!

bird

Klicka och hämta

Nu kan du shoppa i lugn och ro på sprell.se, och få varorna skickat hem eller du kan hämta i våran butik i Täby centrum efter två timmar. Du betaler i butiken når du hämtar.