Sprell LogoSprell Logo

Tid för härligt höstmys

Tid för härligt höstmys

Hösten är tillbaka! Ytterjackorna och långbyxorna är på igen efter sommaren, men det hindrar oss inte från att leka och ha kul utomhus!

Hösten är en tid för härlig utomhuslek, skogspromenader och utforskande i både sol, regn och vind. Det finns mycket att upptäcka under en sten eller i ett dike. Ta med dig förstoringsglas, böcker och annat skoj på skogsturen! Att sätta upp insekthotell och fågelholkar är en bra början för att lära sig om växter och livet i naturen.

För dagar med dåligt väder är det också helt lov och väldigt skönt att kunna koppla av inomhus med inomhuslek, hobbyaktiviteter och annat pyssel.

Roligt utomhus

Skapa färgglada bilder

Det är inte bara vår- och sommarblommor som kan pressas i en blomsterpress! Med blomsterpressen från Moulin Roty kan höstlöven bli de roligaste figurer och djur - samt vackra dekorationer och kort.

Moulin Roty blomsterpress

Skapa kransar av löv och blad

1. Samla löv som har fallit till marken

2. Riv/klipp tygremsor som är tillräckligt långa för att knyta runt huvudet

3. Klipp av några centimeter längst ner på löven

4. Vik tygremsan tvärs över, och placera löven ovanpå på remsan

5. Limma eller häfta fast bladen. Limma på båda sidor av löven och vik tygremsorna över- eller placera tygremsan över löven och häfta med baksidan ut (så att stiften inte fastnar lätt i håret).

Skapa höstmasker

Skapa kreativa höstmasker med de färgglada löven ni hittar ute i naturen. Med lite vit färg eller korrekturlack kan ni rita de finaste fantasifigurerna. När barnen är klara med att leka med maskerna gör de också en fin dekoration för hemmet.

Skapa en mobil av saker ni hittar ute i naturen

Du behöver egentligen bara garn, tråd eller snöre, och några skarpa ögon som kan hitta skatter i naturen. Trots allt är det bara fantasin som sätter gränser för hur cool din mobil kan bli!

En tjock pinne används "horisontellt" upptill, klipp av cirka 1,5 meter snöre och knyt i varje ände av pinnen, så att du kan hänga upp den. Fäst sedan långa snören på pinnen och knyt fast saker du hittar i naturen. En rolig aktivitet som både får barnen i rörelse och i en kreativ modus.

Utan mat och dryck, klarar sig inte hjälten

Recept på pinnbröd:

- 4 dl vetemjöl

- 1,5 tsk salt

- 2 tsk socker

- 2 tsk bakpulver

- 3/4 dl sojaolja

- 1,5 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt olja och vatten och blanda. Lägg degen i en brödpåse med lite olja i, så att den inte fastnar, och ta med den på utflykten!

MiniMeis

MiniMeis är en lätt, trygg och användarvänlig bärsele för barn från 6 månader till 5 år. Ta med dig den geniala MiniMeisen på utflykten och bär barnet säkert på axlarna, fastspänd med bra stöd för ryggen. Bärselen är designad för maximal komfort både för passageraren och den som bär. Barnet sitter högt och har bra sikt, och den som bär har händerna fria för andra saker under vägen. MiniMeisen väger endast 1,5 kg och är den lättaste på marknaden - trots att den är robust och stark och kan bära barn upp till 22 kg.

Inomhusnöje

bird

Klicka och hämta

Nu kan du shoppa i lugn och ro på sprell.se, och få varorna skickat hem eller du kan hämta i våran butik i Täby centrum efter två timmar. Du betaler i butiken når du hämtar.