Sprell LogoSprell Logo

Halloween - precis lagom läskig

Helt lagom läskig halloween

Den läskigaste tiden på året är här - det är dags för Halloween! Barn älskar Halloween, för då kan de klä ut sig till läskiga monster, prinsessor, trollkarlar och häftiga superhjältar.

Vi har samlat allt du behöver för att ordna en läskig och rolig fest, oavsett om du ska fixa för små häxor och troll, eller prinsessor och drakar. Dekorera ett riktigt festbord med dukar, muggar och tallrikar med halloween-motiv. Populära dekorationsfavoriter är spindelnät, fladdermöss, dödskallar, skelett - och såklart pumpor! Ta på en kostym, dekorera festbordet och baka läskigt goda muffins och tårtor.

Halloweendekoraktioner

Att dekorera huset till Halloween kan vara en rolig familjeaktivitet! Dekorera för en skrämmande fest med ballonger, spindelnät och girlanger. Eller varför inte skapa lite av dekorationerna själv? En självutgrävtd pumpa sätter pricken över i:et för festen! En storfavorit bland barnen är också läskiga muffins med konditorfärg - mums!

Halloweenkostymer

... till både stora och små! Kostymen behöver inte vara alltför läskig heller. Vi har ett stort urval av roliga, söta och skrämmande halloweendräkter, samt roliga och skrämmande masker. I urvalet hittar du bland annat fevingar, skelettdräkt, häxdräkt, trollkarlskappa och piratdräkt.

Skapa din egen halloweenkostym

Det är också fullt möjligt att ha en enkel halloweenkostym som man kan göra själv med kläder och tillbehör man har hemma! Förhöj den hemgjorda dräkten med halloweenansiktsmålning - var en fladdermus, häxa, enhörning eller clown - här är det bara fantasin som sätter gränser med häftigt halloweensmink!

Sminka dig som en spindel

Sminka dig som ett skelett

Tips på dekorationer och aktiviteter som du enkelt kan fixa själv

BINGO Skapa en Halloween-hitta-bingo och låt barnen hitta olika saker hemma och kryssa av dem på ett ark när de hittar dem. Pris till den som hittar sakerna först!

SPÖKJAKT Skapa en liten spökjakt inomhus eller utomhus, låt barnen krypa under ett bord med en filt över, genom spindelnätet av garn som är hängt upp kors och tvärs överallt i gången, in i en grotta bakom soffan och klättra upp för spökberget till toppen av trappan. Längs vägen placerar du ut skålar med läskigt godis eller små uppgifter och frågor som måste besvaras.

HALLOWEEN REBUS Skapa en läskig rebus eller gåta och låt barnen hitta lösningen - priset är halloweengodis!

LÄSKIGT GOTT GODIS Baka läskiga muffins - grön karamellfärg gör dem lite otäcka att se på, men goda att äta. Lägg gelégodis i botten av saftglaset.

HANDSKGODIS Servera godiset i en engångshandske. Det är lite äckligt att plocka upp godiset, men också väldigt roligt!

HÄNGANDE MARSHMALLOWS Använd nål och tråd, trä marshmallows på tråden och skapa ögon med russin eller liknande. Häng tråden i taket och låt marshmallowsen hänga ner i rummet. En rolig aktivitet är att låta barnen försöka äta marshmallowsen utan att använda händerna.

SPINDElNÄT ELLER LABYRINT Häng garnremsor ner från taket eller knyt ihop dem som ett spindelnät och fäst dem i taket och väggarna så att det bildas en liten labyrint som barnen ska ta sig igenom utan att röra vid dem. Samma sak kan du göra med till exempel toalettpapper.

LYKTA Linda lite gasbinda runt syltburkar eller ljushållare, låt lite glas vara synligt, här placerar du två ögon och voilà så har du en mumie-lykta.

SÄTT PAPPERSTALLRIKAR PÅ VÄGGEN så får du billig och kuslig/spökaktig/spökliknande konst

MÅLADE STENAR ELLER TOALETTRULLAR Måla stenar eller tomma toalettrullar svarta, oranga (flera)/orange (en) eller gröna och rita ett skelettansikte, Batman, häxansikte eller en pumpa

SMÅSPÖKEN Du behöver två vita servetter och lite svart tråd/garn per spöke. Knyckla ihop en servett till en boll, veckla ut den andra servetten och lägg bollen i mitten, knyt tråden runt bollen och servetten så att det blir som ett huvud. Rita ögon. Psst: du kan också använda en godisklubba, vik servetten runt själva klubban och knyt tråden där pinnen börjar.

bird

Klicka och hämta

Nu kan du shoppa i lugn och ro på sprell.se, och få varorna skickat hem eller du kan hämta i våran butik i Täby centrum efter två timmar. Du betaler i butiken når du hämtar.