Sprell LogoSprell Logo
Tips och idéer för babyshowerTips och idéer för babyshower
Tips och idéer för babyshowerTips och idéer för babyshower

Tips och idéer för babyshower

Babyshower har blivit en trevlig tradition och är en härlig gest för att fira både blivande föräldrar och den kommande lilla världsmedborgaren. Se tips på förberedelser och aktiviteter.

Vad är en babyshower?

En babyshower är en fest för att fira en kommande bebis. Det är en härlig gest som hedrar både blivande föräldrar och den nya världsmedborgaren. Men det kan också kräva lite planering. Här har du några babyshower-tips att tänka på och tips på hur andra gör.

När har man babyshower?

Många väljer att arrangera sin babyshower ungefär åtta veckor före beräknad födsel för att vara ute i god tid. Det är också vanligt att ha det på dagtid, kanske i form av en trevlig helglunch?

Plats för babyshower

Det är vanligt att arrangera en babyshower hemma hos en vän eller hos den blivande mamman. Ibland arrangeras festen som en överraskningsfest. Det kan vara extra roligt om de blivande föräldrarna inte har en aning om vad som kommer att hända.

Dekorationer för babyshower

Dekoration och festdekorationer hör en babyshower till, som till exempel girlanger, ballonger och en festlig engångsservis.

Babyshower-gåva?

Det är vanligt att ge en liten sak till den kommande bebisen eller presenter till den blivande mamman, alternativt bidrar alla till en lite större, gemensam gåva. Utrustning till bebisen eller andra fina babytillbehör är så klart populära gåvor vid den här tiden i livet.

Mat för babyshower

Många väljer att servera lättare mat och tårta, medan andra väljer bara kaffe och kakor som mat på babyshowern. Oavsett vad du väljer är det vanligt att alla samlas innan festen börjar och lagar maten tillsammans. Alternativt tar alla med sig varsin färdiglagad rätt till en gemensam buffé.

Lekar och aktiviteter för babyshower

På en babyshower är det alltid trevligt med lekar. Här är några tips på babyshower-aktiviteter:

Quiz

När blev bebisen till, när tror du den kommer, hur stor är bebisen vid födseln etc.

Gissa storleken på magen (i cm)

Alla deltagare ska gissa och den som kommer närmast vinner.

Gissa vem som är vem

Alla deltagare tar med sig en bebisbild på sig själva och den blivande mamman ska gissa vem som är vem.

Förbjudet att säga ordet "bebis"

Fäst en rosa/blå rosett med ett gem på tröjan eller i en napphållare runt halsen. Om du säger "bebis" kan någon av de andra deltagarna ta din rosett/napphållare. Den eller de som har föremålet kvar längst vinner.

Sätt nappen i munnen

Samma princip som "svans på grisen". En bild av en bebis sätts upp på väggen, deltagarna får ögonbindel och ska försöka sätta en napp av papper vid bebisens mun.

Gissa sången

En liten musiktävling skapar alltid trevlig stämning. Dela in i lag och spela upp kända och okända barnsånger. Det lag som har flest rätt titlar vinner.

bird

Klicka och hämta

Nu kan du shoppa i lugn och ro på sprell.se, och få varorna skickat hem eller du kan hämta i våran butik i Täby centrum efter två timmar. Du betaler i butiken når du hämtar.